Donald Duck komt met wooncollectie

By on 26 september 2016. Posted in .

Een onverwachte combinatie die zeker onze interesse heeft!

Bron: Adformatie

De wooncollectie van Donald Duck Weekblad is vanaf dinsdag te zien op de vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam. Het ‘vrolijke weekblad’ biedt naast een breed print portfolio en digitale producten nu ook meubels, behang en textiel ‘met een verhaal’. Het is een internationale primeur.

Hoofdredacteur Joan Lommen: ‘We krijgen op de redactie per dag zo’n honderd mails, brieven, tekeningen en foto’s van lezers. Opvallend is dat veel lezers laten zien hoe Donald Duck een rol speelt in hun kamer: stapels tijdschriften, de posters uit Donald Duck aan de muur, een Donald Duck dekbed, de scheurkalender, een boekenkast vol Donald Duck pockets… Donald Duck prikkelt de fantasie, en dat houdt blijkbaar niet op als het tijdschrift uit is. Daar hebben we op ingespeeld.’

Nederlandse wooncollectie
De wooncollectie is puur Nederlands: de makers van Donald Duck Weekblad ontwikkelde de collectie met het design van Donald Duck striptekenaars. In de collectie zijn verschillende woonproducten opgenomen zoals meubels, behang, muurstickers en textiel, met variaties in dessins en uitvoering. De collectie kwam tot stand in samenwerking met een aantal toonaangevende Nederlandse fabrikanten, waaronder Graham & Brown en De Eekhoorn.